Czy pracodawca może sam przeprowadzić instruktaż stanowiskowy?
Tak, pracodawca może prowadzić instruktaż stanowiskowy, jeśli sam odbył szkolenie BHP dla pracodawców lub osób kierujących pracownikami.
Tak, pracodawca może prowadzić instruktaż stanowiskowy, jeśli sam odbył szkolenie BHP dla pracodawców lub osób kierujących pracownikami.
Aktualizacja: 18 października 2026 r. Kto może przeprowadzić instruktaż stanowiskowy BHP? Zgodnie z § 11 ust. 5 rozporządzenia w sprawie szkolenia w dziedzinie bezpieczeństwa i…
Czy właściciel firmy musi odbyć szkolenie BHP? Wyjaśniamy obowiązki pracodawcy, terminy szkoleń okresowych, wyjątki dla JDG oraz możliwość szkolenia online.
Czy każdy pracownik musi odbyć szkolenie BHP? Sprawdź zasady, terminy, wyjątki dla pracowników biurowych oraz obowiązki pracodawców i osób prowadzących JDG.
Aktualizacja: 2 listopada 2026 r. Czy po zmianie stanowiska trzeba ponownie odbyć szkolenie BHP? Nie zawsze trzeba powtarzać całe szkolenie BHP. Pracownik przenoszony na stanowisko…
Czy szkolenie BHP przez Internet jest zgodne z prawem? Sprawdź, które szkolenia można realizować online, jakie warunki trzeba spełnić i co mówią aktualne przepisy.
Wybierz kategorie, na które wyrażasz zgodę. „Niezbędne” są zawsze aktywne.
Odpowiedzi